Business Internaţional

2019 este un an spectaculos pentru tehnologia britanică: Investitorii străini au pompat peste şase miliarde de dolari în companiile tehnologice din Marea Britanie

2019 este un an spectaculos pentru tehnologia britanică:...

Autor: Iulian Tenchiu

24.08.2019, 20:21 156

Potrivit companiei de research Tech Nations, investitorii străini au investit în total 6,7 mld. dolari în companiile britanice private din tehnologie, iar analiştii preconizează că până la finalul acestui an investiţiile ar putea totaliza 11 mld. dolari, scrie CNBC.

Investitorii din SUA şi Asia au finanţat companiile britanice tehnologice cu 3.7 mld. dolari până în prezent. Interesul investitorilor pentru tehnologia britanică continuă să crească, iar acest fapt se vede clar şi în cifre pentru că spre comparaţie, în 2018, aceştia au finanţat businessurile britanice cu 2.9 mld. dolari.

Printre cei mai cunoscuţi investitori se numără Amazon, care a finanţat compania Deliveroo, specializată în livrare produselor alimentare cu 575 mil. dolari. Un alt nume greu care a decis să investească în businessurile britanice este Softbank, care a investit în total 1,2 mld. dolari în Greensill şi OakNorth, o bancă care finanţează antreprenorii britanici pentru ca aceştia să îşi poată dezvolta afacerile, mai scrie CNBC.

Potrivit experţilor de la Tech Nation finanţarea cu capital de risc provenită din SUA  a crescut cu 3% în ultimii şase ani, iar finanţarea corporativă cu 20%.

„Este o dovadă clară că există un interes din ce în ce mai puternic pentru tehnologiile emergente care atrag investitorii americani în Marea Britanie. Acest lucru ne arată că Marea Britanie continuă să joace un rol important pe scena globală, iar asta este doar începutul” a declarat Geroge Windswor, liderul echipei de cercetare al Tech Nation.

Marea Britanie a atras cele mai multe investiţii străine comparativ cu alte ţări europene, arată datele oferite de Tech Nation. Spre comparaţie start-up-urile germane au atras investiţii din partea investitorilor americani şi astiatici care au totalizat 800 mil. dolari de la începutul anului 2019 şi până în prezent, iar companiile franceze din tehnologie au atras din partea investitorilor 500 mil. dolari în aceeaşi perioadă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO