Business Internaţional

La 66 de ani a ajuns cel mai periculos om pentru politica britanică. Dacă va câştiga alegerile, promite renaţionalizarea utilităţilor şi a transportului feroviar plus impozite mai mari pentru corporaţii şi bogaţi

La 66 de ani a ajuns cel mai periculos om pentru politica...

Autor: Bogdan Cojocaru

20.08.2015, 20:31 1371
Jeremy Corbyn este cel mai în vogă nume de pe scena politică britanică având în vedere că a devenit favorit să câştige alegerile interne pentru şefia Partidului Laburist.

După pierderea usturătoare a alegerilor parlamentare din primăvară, principalul partid de opoziţie îşi caută un nou lider. Jeremy Corbyn se descrie un socialist democrat, nu un unionist.

Dacă ar fi fost în Scoţia anul trecut, ar fi votat pentru independenţă. Nu este niciun secret că susţine o Irlandă unită.

Ziarele britanice, care îl critică înverşunat, scriu că dacă va câştiga, are puterea să schimbe Marea Britanie aşa cum este ea cunoscută.

Aparent, propaganda rusească îi sprijină platforma, dacă ar fi să se dea crezare opiniilor. Corbyn promovează renaţionalizarea utilităţilor publice şi a transportului feroviar şi înlocuirea austerităţii cu combaterea evaziunii fiscale.

„Uniunea în sine nu a pus capăt austerităţii, inegalităţii din sistemul de sănătate şi problemei insuficienţei locuinţelor. Doar un program politic radical garantează acestea”, spune parlamentarul britanic într-un interviu acordat The Herald Scotland.

Corbyn are 66 de ani, a avut trei neveste şi are trei copii.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO