Business Internaţional

98% din paturile de spital din Ungaria nu au aer condiţionat

98% din paturile de spital din Ungaria nu au aer...

Autor: Bogdan Cojocaru

01.08.2019, 00:00 110

În spitalele şi clinicile din Ungaria, circa 33% din sălile de chirurgie, 41% din sălile de terapie intensivă şi 98% din camerele destinate îngrijirii bolnavilor nu au aer condiţionat, potrivit unui studiu al publicaţiei Nepszava, preluat de dailynewshungary.com.

Analiza a găsit că multe spitale din toată ţara se luptă cu problema lipsei de aer condiţionat. 67% din spitalele care au colaborat la realizarea analizei au săli de chirurgie cu aer condiţionat, iar 59% din sălile de terapie intensivă pot asigura aer răcoros persoanelor bolnave.

Pe de altă parte, doar 2% din camerele în care stau bolnavii au aer condiţionat. De asemenea, de astfel de dotări dispun 9% din camerele de tratament ambulatoriu.

Nu numai absenţa aerului condiţionat este o problemă uriaşă, ci şi starea echipamentelor din instituţiile care le folosesc regulat.

Două treimi din aceste echipamente sunt în stare gravă, iar multe spitale nu au suficient sprijin financiar pentru achiziţionarea de aparate noi. Multe dintre instituţii pot instala aparate noi doar dacă este schimbat sistemul electric al clădirii. La peste 30 de grade Celsius, riscul de infecţie este mai mare decât în condiţii normale. Potrivit guvernului, problemele nu pot fi rezolvate decât în vara anului viitor.

Mai multe cadre medicale din spitale şi-au exprimat îngrijorarea cu privire la condiţiile de muncă insuportabile.

Mulţi dintre nemulţumiţi au raportat că temperatura ridicată îngreunează efectuarea operaţiilor deoarece nu există suficient aer curat, iar deschiderea unei ferestre nu este o opţiune pentru că este interzisă prin regulament.

Unul dintre ei a mai declarat că dacă operaţia nu este o problemă de viaţă şi de moarte, este amânată  până în toamnă.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO