Business Internaţional

A doua întâlnire dintre Donald Trump şi Joe Biden va fi una virtuală, de vreme ce preşedintele rămâne infectat cu coronavirus. Donald Trump: „Nu îmi voi irosi timpul cu o dezbatere virtuală”

A doua întâlnire dintre Donald Trump şi Joe Biden va...

Autor: Eduard Ivanovici

08.10.2020, 15:37 199

A doua întâlnire dintre preşedintele american Donald Trump şi nominalizatul Partidului Democrat Joe Biden va fi una virtuală, după ce liderul de la Casa Albă a fost diagnosticat săptămâna trecută cu COVID-19, a anunţat joi Comisia pentru Dezbateri Prezidenţiale, potrivit Associated Press.

Comisia a citat „nevoia de a proteja sănătatea candidaţilor şi siguranţa tuturor oamenilor implicaţi în cea de-a doua dezbatere prezidenţială”. Candidaţii vor „participa din locaţii separate”, în timp ce moderatorul va rămâne în Miami, statul Florida.

Trump a fost diagnosticat săptămâna trecută cu coronavirus, declarând ulterior că va fi lângă Joe Biden în timpul dezbaterii din Miami. Însă fostul vicepreşedinte i-a transmis lui Trump că nu ar trebui să susţină dezbaterea în condiţiile în care rămâne infectat cu virusul SARS-CoV-2.

Zilele trecute, Trump s-a reîntors în mod dramatic la Casa Albă după ce a părăsit spitalul militar în care a fost tratat pentru COVID-19. Preşedintele a stârnit imediat un val de controverse după ce a declarat că, în ciuda bolii, ţara nu ar trebui să se teamă de virusul care a omorât peste 210.000 de americani şi a intrat în Casa Albă fără mască de protecţie.

„Nu vă temeţi de COVID. Îl veţi învinge. Avem cel mai bun echipament medical, avem vele mai bune medicamente”, a declarat Trump, respirând mai greu decât de obicei.

Mesajul nonşalant al liderului american vine după ce administraţia pe care o conduce i-a încurajat în mod constant pe cetăţeni să aibă grijă şi să ia măsuri pentru a evita răspândirea virusului. Pentru mai bine de opt luni, eforturile lui Trump de a minimiza efectele coronavirusului, în speranţa de a susţine economia înainte de alegerile prezidenţiale, au generat critici din ambele tabere ale spaţiului politic din Statele Unite.

A doua întâlnire Trump-Biden nu ar fi prima dezbatere în care candidaţii nu sunt în aceeaşi cameră. În 1960, a treia dezbatere dintre Richard Nixon şi John F. Kennedy a fost difuzată în condiţiile în care candidaţii se aflau în colţurile opuse ale ţării.

Totuşi, Trump a respins ideea unei dezbateri „remote”: „Nu îmi voi irosi timpul cu o dezbatere virtuală. Nu despre asta sunt dezbaterile”, spune preşedintele, conform LA Times.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO