Business Internaţional

A fost anunţat cel mai important rival al lui Donald Trump pentru alegerile din 2020: Democratul Joe Biden intră în cursă

A fost anunţat cel mai important rival al lui Donald...

Autor: Alex Ciutacu

25.04.2019, 14:57 349

După mai multe luni de discuţii şi deliberări, fostul vicepreşedinte american Joe Biden a anunţat săptămâna aceasta că va candida în cadrul alegerilor prezidenţiale pentru a treia oară, răspunzând astfel la una dintre cele mai presante întrebări din politica americană, potrivit CNN.

În cadrul anunţului de campanie, Biden a reamintit de scandalul din Charlottesville, Virginia, din august 2017 şi a criticat modul în care preşedintele Donald Trump a gestionat situaţia.

„El a spus că erau oameni de calitate de ambele părţi. Cu aceste cuvinte, preşedintele Statelor Unite a stabilit un echivalent moral între cei care răspândesc ura şi cei care sunt împotriva ei. Iar în acel moment, am ştiut că această naţiune se află sub pericole cum nu am mai văzut în toată viaţa mea”, spune Biden.

Biden pregăteşte cursa pentru 2020 sub ideea „bătălia pentru sufletul naţiunii”.

„Valorile de bază ale naţiunii, poziţia noastră în lume, democraţia noastră, tot ce a făcut America să fie America este pe masă. De aceea astăzi îmi anunţ candidatura pentru Preşedinţia Statelor Unite ale Americii”, a anunţat Biden.

 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO