Business Internaţional

A fost reluată alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl

A fost reluată alimentarea cu energie electrică a...

Autor: Dorin Oancea

13.03.2022, 20:41 1939

A fost restabilită alimentarea cu energie electrică a centralei nucleare de la Cernobîl. Ucraina anunţa, joi, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalaţie.

Sistemele de răcire funcţionează în mod normal, fără a fi nevoie de energie de rezervă, a precizat Ministerul Energiei Atomice.

Forţele ruseşti au cucerit centrala nucleară - locul celui mai grav dezastru nuclear din lume - în prima zi a invaziei de luna trecută.

Deşi nu mai este o centrală electrică funcţională, Cernobîl nu a fost niciodată abandonată complet şi necesită în continuare un management constant.

Îngrijorări există în continuare pentru personalul care a rămas la centrala electrică sub autoritatea forţelor ruseşti. Muncitorii continuă să îşi facă treaba şi se spune că atmosfera este calmă, dar BBC anunţă că a fost informat că în interior condiţiile sunt dificile, cu alimente şi medicamente limitate.

Ucraina anunţa, joi, Agenţia Internaţională pentru Energie Atomică că a pierdut contactul cu Cernobîlul, din cauza unei întreruperi de curent la instalaţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO