Business Internaţional

A început: OpenAI a construieşte noul model de Inteligenţă Artificială, care ar urma să fie mai inteligent decât orice om de pe faţa pământului

A început: OpenAI a construieşte noul model de...

Autor: Valeriu Dănilă

28.05.2024, 17:22 2321

OpenAI anunţă că a început dezvoltarea unei noi generaţii de inteligenţă artificială, scrie FT.

Anna Makanju, vice-preşedintă a companiei pentru afaceri globale, a declarat într-un interviu că „misiunea” OpenAI este aceea de construi „un model care să automatizeze lucrurile pe care oamenii le fac astăzi”.

În acest timp competiţia cu Google şi Elon Musk devine serioasă, compania încercând să convingă decidenţii politici că prioritizează dezvoltarea sustenabilă, chiar dacă mai mulţi oficiali OpenAI au ales să plece.

Ilya Sutskever, co-fondator OpenAI, a părăsit compania în această lună în timp ce conducea o echipă insărcinată cu siguranţa în utilizare. Ca urmare acestei demisii, Sam Altman, CEO-ul OpenAI, a decis să dizolve întreaga echipă.

Procesul de creare a unui model de inteligenţă artificială presupune asimilarea unui volum imens de date şi informaţii. După ce acest proces este finalizat, modelul este validat şi lansat în aplicaţii către consumatori şi companii.

Astfel, este probabil să fie nevoie de multe luni înainte ca OpenAI să poată lansa noul produs pe piaţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Urmează ZF Bankers Summit'24