Business Internaţional

A murit Bill Gates Sr., tatăl celebrului miliardar fondator al Microsoft

A murit Bill Gates Sr., tatăl celebrului miliardar...

Autor: Eduard Ivanovici

16.09.2020, 12:13 376

Avocatul şi filantropul William H. Gates II, tatăl co-fondatorului Microsoft Bill Gates, a murit la vârsta de 94 de ani, potrivit CBS News.

În necrolog, familia a subliniat „devotamentul profund pentru echitate socială şi economică”, adăugând că a fost responsabil de primele eforturi ale Fundaţiei Bill and Melinda Gates în ceea ce priveşte îmbunătăţirea sănătăţii la nivel global.

„Înţelepciunea tatălui meu, generozitatea, empatia şi modestia au exercitat o influenţă masivă asupra oamenilor din întreaga lume”, a declarat Bill Gates.

Născut în 1925, Gates Sr. A crescut în Bremerton, Washington, urmând să se înroleze în armată spre sfârşitul celui de-al Doilea Război Mondial. A lucrat un an în Tokyo după încheierea războiului, iar în 1950 şi-a obţinut diploma în avocatură.

Gates s-a retras din activitate în 1998 în condiţiile în care şi-a asumat mai multe roluri în cadrul Fundaţiei, susţinând lansarea iniţiativelor privind îmbunătăţirea sănătăţii pe întreg teritoriul planetei.

Familia a declarat că, din cauza restricţiilor impuse de pandemia de COVID-19, serviciul funerar va fi susţinut mai târziu.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO