Business Internaţional

A murit co-fondatoarea imperiului Zara, cea mai bogată femeie din Spania

A murit co-fondatoarea imperiului Zara, cea mai bogată...

Autor: Cristina Roşca

18.08.2013, 14:05 3475

Rosalia Mera, cofondatoarea imperiului spaniol Inditex, proprietarul Zara, a murit în week-end la vârsta de 69 de ani după ce a suferit un infarct în timp ce era în vacanţă în Spania, scrie BBC. Mera era cea mai bogată femeie din Spania.

Ea a renunţat la scoală la vârsta de 11 ani şi a început să lucreze iniţial croitoreasă. Apoi, a pus bazele Inditex împreună cu fostul său soţ, Armancio Ortega, al patrulea cel mai bogat om al lumii potrivit Bloomberg. Cei doi au divorţat după 20 de ani de căsnicie în 1986.

Rosalia Mera a fost însă întotdeauna extrem de discretă, apariţiile sale publice şi interviurile fiind foarte rare.  Antreprenoarea a ieşit din bordul director al Inditex în 2004 însă a continuat să deţină 7% din acţiunile grupului cu afaceri de circa 16 mld. euro anul trecut.

Grupul Inditex este cel mai mare retailer de modă din lume şi totodată din România. Spaniolii care deţin branduri precum Zara, Bershka, Stradivarius şi Pull&Bear, au pe piaţa locală afaceri de peste 150 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO