Business Internaţional

A renunţat la una dintre cele mai bune facultăţi din lume pentru a începe o afacere. Ce a reuşit să facă după este impresionant

A renunţat la una dintre cele mai bune facultăţi din...

Autor: Business Magazin

09.09.2018, 13:27 234
Alexa Von Tobel a renunţat la Harvard Business School pentru a-şi porni propria companie, iar acum conduce un imperiu de 350 de milioane de dolari şi are o avere estimată la 100 milioane de dolari.
 
Tobel s-a născut pe 23 februarie 1984 în New York şi este cunoscută ca fiind CEO-ul şi fondatorul LearnVest, dar şi ca autoare. 
 
A urmat cursurile Harvard College şi a absolvit obţinându-şi licenţa în Psihologie, apoi s-a înscris şi la Harvard Business School, dar nu a renunţat la cursuri pentru a-şi porni propria companie la doar 22 de ani.
 
Înainte de asta a fost trader la Morgan Stanley, apoi s-a alăturat Drop.io pe postul de Head of Business Development. În 2009 a renunţat la job pentru a porni LearnVest. Până în 2015 Alexa a reuşit să strângă finanţare de până la 75 de milioane de dolari ş în mai 2015 a vândut compania către Northwestern Mutual pentru 250 de milioane de dolari, potrivit INC.com. 
 
LearnVest aduce laolaltă clienţii şi planificatorii financiari şi cu ajutorul tehnologiei se pune la cale un plan financiar în funcţie de cerinţele şi nevoile clientului. "Prin LearnVest vrem să schimbăm felul în care oamenii se gândesc la planificarea financiară personală". Cea mai întâlnită greşeală când vine vorba de planificarea financiară este greşeala "de a nu avea niciun plan" 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO