Business Internaţional

AB InBev a vândut obligaţiuni de 46 miliarde de dolari pentru preluarea SABMiller

AB InBev a vândut obligaţiuni de 46 miliarde de dolari...

Autor: Anca Dumitrescu

14.01.2016, 11:15 101

AB InBev a primit oferte record, de 110 miliarde de dolari, din partea investitorilor, ceea ce i-a permis să reducă randamentele suficient pentru a obţine reducerea cu circa 100 de milioane de dolari a costurilor anuale din dobânzi, potrivit unei persoane apropiate situaţiei şi a datelor Bloomberg.

Compania belgiană ar mai putea atrage finanţare şi în alte monede, astfel că emisiunea de obligaţiuni ar putea depăşi suma de 49 de miliarde de dolari obţinută de Verizon Communications în urmă cu doi ani, care a fost cea mai mare vânzare de obligaţiuni efectuată vreodată de o companie.

"A fost un interes extraordinar pentru obligaţiuni, iar spread-urile au scăzut. Este o companie de consum de înaltă calitate, interesul este foarte mare", a spus Donald Ellenberger, director la compania Federated Investors în Pittsburgh.

AB InBev a convenit în octombrie preluarea producătorului britanic de bere SABMiller, pe locul al doilea în lume, pentru circa 110 miliarde de dolari, iar compania nou formată ar produce una din trei beri la nivel mondial.

În cadrul tranzacţiei, mărcile de bere Peroni şi Grolsch, deţinute de SABMiller, vor fi vândute.

Compania belgiană a împrumutat 75 de miliarde de dolari pentru finanţarea preluării SABMiller.

Grupul nou format ar fi pe primul sau al doilea loc pe 24 din cele mai mari 30 de pieţe ale berii la nivel mondial, consideră analiştii.

SABMiller, al doilea mare producător de bere la nivel mondial, este prezent pe piaţa românească prin intermediul Ursus Breweries, care deţine unităţi de producere a berii la Timişoara, Buzău, Braşov şi o unitate de producţie de capacitate mică la Cluj. Totodată, grupul a achiziţionat în 2009, prin Ursus Breweries, producătorul Bere Azuga.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO