Business Internaţional

AB InBev, mai aproape de preluarea SABMiller

AB InBev, mai aproape de preluarea SABMiller

Autor: CătăIina Apostoiu

03.03.2016, 00:00 352

AB InBev, cel mai mare producător de bere la nivel mondial, a mai făcut un pas către finalizarea preluării de 91,22 miliarde de dolari a SABMiller, ce ocupă a doua poziţie la nivel mondial, după ce China Resources Beer a fost de acord să achiziţioneze pachetul deţinut de grupul listat la Londra în cadrul joint venture-ului chinez al celor două companii, potrivit CNBC.

China Resources Beer va achiziţiona participaţia de 49% deţinută de SABMiller în cadrul China Resources Snow Breweries, producătorul celei mai vândute beri la nivel mondial, în schimbul a 1,6 miliarde de dolari, punând astfel capăt unui joint venture de 22 de ani cu un nivel ridicat al producţiei, dar profituri reduse.

Tranzacţia este una crucială pentru AB InBev, în condiţiile în care compania îşi vinde din active pentru a obţine undă verde la nivel mondial pentru încheierea celei mai ample tranzacţii din industria berii din istorie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO