Business Internaţional

Achiziţie surpriză: Fratele celui care deţine clădirea Willbrook din Bucureşti şi care a avut Cathedral Plaza a ajuns al doilea acţionar al celebrului club de fotbal Atlético Madrid

Achiziţie surpriză: Fratele celui care deţine...

Autor: Alex Ciutacu

25.02.2018, 11:15 1151

O parte din celebrul club de fotbal Atlético Madrid a ajuns sub controlul unui om de afaceri din Israel, Idan Ofer, a cărui tată – Sammy Ofer din Brăila, a ajuns unul dintre cei mai bogaţi oameni de afaceri din Israel.

Conglomeratul Dalian Wanda a renunţat la pachetul de acţiuni pentru a face rost de bani ca să îşi plătească datoriile şi a acceptat să vândă participaţiunea de 17% pe care o deţinea în cadrul clubului spaniol de fotbal Atletico Madrid către grupul de investitori Quantum Pacific Group, condus de Idan Ofer, potrivit Financial Times.

După ce deal-ul va fi finalizat, acţiunile Quantum Pacific în cadrul clubului de fotbal va creşte de la 15% la 32%. Miguel Angel Gil, CEO-ul clubului şi Enrique Cerezo, preşedintele clubului de fotbal, vor rămâne acţionari majoritari ai companiei.

Grupul chinez Wanda va continua să sponsorizeze echipa, iar stadionul clubului îşi va păstra numele Wanda Metropolitano.

O sursă a declarat pentru Financial Times că Wanda a vândut pachetul de acţiuni pentru 50 de milioane de euro, după ce l-a achiziţionat cu 45 de milioane de euro în 2015.

Idan Ofer are un frate, Eyal Ofer, care a investit aproape un miliard de dolari în România, în special în real estate, deţinând în acest moment clădirea Willbrook de pe DN1 şi proiectul Oxford Gardens.

 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO