Business Internaţional

Acordul celor mai puternici cinci bancheri din lume a adus creşteri solide pe pieţele din Asia

Autor: Vlad Popescu

16.09.2011, 10:08 493

Bursele din Asia au închis vineri în urcare puternică, în urma măsurilor anunţate de Banca Centrală Europeană în coordonare cu celelalte mari bănci centrale, iar investitorii speră că miniştrii europeni ai Finanţelor ar putea anunţa o măsură importantă de combatere a crizei, transmite Reuters.

Indicele Nikkei al bursei de la Tokyo a închis în urcare cu 2,3%, iar indicele MSCI al burselor asiatice din afara Japoniei a avansat cu 2,2%, cu creşteri puternice în sectorul bancar.

Banca Centrală Europeană a anunţat măsuri coordonate împreună cu celelalte mari bănci centrale pentru înlesnirea accesului la finanţare în dolari pentru băncile din zona euro.

Secretarul general al Trezoreriei SUA Timothy Geithner este vineri în Polonia, la discuţii cu miniştrii Finanţelor din Europa, unde va propune ca fondul de "bailout" al UE să se împrumute pentru a finanţa programele de intervenţie financiară externă din zona euro.

Sentimentul de pe pieţele asiatice a fost întărit de finalizarea indicelui S&P 500 al bursei de la New York peste pragul psihologic de 1.200 de puncte în şedinţa de joi.

Deşi majoritatea burselor din Asia au înregistrat creşteri, rulajul a fost unul redus, indicând că trendul ascendent este alimentat de acoperirea poziţiilor scurte, şi nu de investiţii reale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO