Business Internaţional

Acţiunile Amazon şi Alphabet au atins niveluri record

Acţiunile Amazon şi Alphabet au atins niveluri record

Autor: Anca Dumitrescu

30.12.2015, 10:30 82

Titlurile Amazon au atins un maxim de 696,44 dolari pe unitate, şi au încheiat tranzacţiile în urcare cu 2,8%, la 693,97 dolari pe unitate, depăşind recordul anterior de 679,06 dolari pe unitate consemnat pe 1 decembrie.

Ambele tipuri de acţiuni ale Alphabet, compania mamă a Google, au depăşit la rândul lor nivelurile record atinse pe 1 decembrie.

Astfel, acţiunile Alphabet clasa A au avansat cu 1,5%, la 793,96 dolari pe unitate, după ce au atins 798,69 dolari pe unitate, în timp ce acţiunile clasa C au crescut cu 1,9%, la 776,7 dolari pe unitate, după un maxim de 779,98 dolari pe unitate înregistrat în timpul tranzacţiilor.

Preţurile record ale acţiunilor celor două companii din sectorul tehnologiei nu sunt un fapt neobişnuit, având în vedere evoluţiile foarte bune din acest an, analiştii sugerând că ar putea fi următoarele membre ale indicelui Dow Jones.

În 2015, acţiunile Amazon au urcat cu aproape 125%, iar Alphabet cu peste 45%.

În schimb, indicele S&P 500 a crescut cu circa 1% în aceeaşi perioadă.

Titlurile Amazon, cel mai mare retailer online din lume, au atins noi maxime ca urmare a vânzărilor înregistrate în perioada sărbătorilor. Potrivit analiştilor băncii Macquarie, Amazon a asigurat peste jumătate din creşterea vânzărilor online din acest an.

Amazon a început să obţină profit, are o creştere extraordinară a veniturilor, iar capitalizarea sa de piaţă a devenit mai mare decât cea a retailerului tradiţional Wal-Mart Stores. În plus, Amazon a înregistrat în acest an a doua mare creştere a cotaţiei acţiunilor în cadrul indicelui S&P 500, după cea a Netflix.

Alphabet este o companie obişnuită cu creşterea record a acţiunilor, în luna iulie înregistrând într-o singură zi o creştere de aproape 67 de miliarde de dolari a capitalizării de piaţă, după ce a raportat un profit cu mult peste aşteptările analiştilor.

Acţiunile Alphabet au crescut în ultima perioadă în urma informaţiilor că Google negociază cu Ford Motor formarea unui parteneriat pentru producţia de automobile autonome.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO