Business Internaţional

Acţiunile AstraZeneca ajung la minimul ultimelor opt luni după ce compania a încheiat un acord de 39 de miliarde de dolari pentru a cumpăra Alexion Pharmaceuticals

Acţiunile AstraZeneca ajung la minimul ultimelor opt...

Autor: Eduard Ivanovici

14.12.2020, 14:38 274

Acţiunile AstraZeneca au ajuns la cel mai scăzut nivel din ultimele opt luni după ce gigantul a anunţat că va cumpăra producătorul american de medicamente Alexion Pharmaceuticals, într-un acord estimat la 39 de miliarde de dolari – cea mai mare tranzacţie din industria farmaceutică a Regatului Unit, scrie Bloomberg.

Astfel, acţiunile au înregistrat un declin de 9,2% şi au ajuns la nivelurile raportate în luna aprilie. Compania britanică a devenit centrul mai multor controverse după ce vaccinul anti-COVID-19 pe care îl dezvoltă a început să prezinte o serie de erori în ceea ce priveşte rata de eficienţă.

Între timp, acţiunile Alexion au crescut cu 32% înainte de şedinţa de tranzacţionare pe Nasdaq.

Markus Manns, membru al Union Investment, care deţine acţiunile AstraZeneca, a declarat că lipsa de cash a companiei a continuat să ridice semne de întrebare pentru investitori în ultimele săptămâni.

Deşi Alexion oferă un potenţial masiv de creştere, achiziţia creşte numărul de incertitudini privind portofoliul grupului anglo-suedez, a adăugat Manns.

„Dacă nu ai suficient cash, ar trebui să cumperi o companie mare doar dacă este o oportunitate care se iveşte o singură dată în viaţă. Nu putem să spune că afacerea anunţată de AstraZeneca reprezintă o oportunitate care se iveşte o dată în viaţă, iar avantajele strategice sunt slabe.”

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO