Business Internaţional

Acţiunile Constellation Brands au scăzut la bursă după ce producătorul berii Corona şi-a ajustat câştigurile pentru 2019 în urma unei investiţii în producătorul de cannabis Canopy Growth

Acţiunile Constellation Brands au scăzut la bursă...

Autor: Tibi Oprea

09.01.2019, 17:37 268

Constellation Brands, producătorul berii Corona, şi-a ajustat aşteptările pentru anul 2019 în urma unei investiţii recente în producătorul canadian de cannabis Canopy Growth. Publicarea noilor aşteptări pentru anul în curs au dus ieri la o depreciere a acţiunilor companiei la bursă, potrivit Bussiness Insider.

Producătorul berii Corona a ajustat preţul unei acţiuni la 9,2-9,3 dolari, în scădere de la previziunile anterioare de 9.6-9,75 dolari pe acţiune, în timp ce analiştii intervievaţi de Bloomberg se aşteptau la un preţ de 9,43 dolari pe acţiune. Această schimbare a survenit ca urmare a unei investiţii din august în industria marijuanei de 4 miliarde de dolari. Tranzacţia, în urma căreia compania americană a primit o participaţie de 37% în cadrul Canopy Growth, s-a încheiat în noiembrie.

“Constellation estimează cheltuielile cu dobânzile aferente acestei tranzacţii la aproximativ 55 de milioane de dolari fără TVA”, a menţionat compania într-un comunicat de presă de la acea vreme. Însă noile aşteptări pentru 2019 arată că impactul este mai mare decât cel aşteptat. Compania a înregistrat în al treilea trimestru vânzări comparabile de 1,97 de miliarde de dolari, în scădere faţă de 1,91 miliarde de dolari preconizate de Wall Street, potrivit unor date Bloomberg.

Constellation Brands a înregistrat scăderi de 22% în ultimele două luni. Acţiunile companiei se tranzacţionau la ora redactării acestei ştiri în scădere cu 9%, la 157 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO