Business Internaţional

Acţiunile constructorului de camioane electrice Nikola, unul dintre rivalii companiei Tesla, au scăzut cu 80% de la debutul pe bursă: Valoarea actuală ar putea înregistra un declin de 75%

Acţiunile constructorului de camioane electrice Nikola,...

Autor: Eduard Ivanovici

28.09.2020, 14:30 359

Acţiunile constructorului de camioane electrice Nikola au scăzut masiv în ultimele luni. În contextul actual, Steve Kalayjian – cofondator şi strateg-şef în cadrul platformei de trading Ticker Tocker – crede că rivalul companiei Tesla poate înregistra un declin de 75% în viitorul apropiat, notează Business Insider.

Firma a debutat pe bursă în luna iunie, preţul unei acţiuni ajungând atunci la nesperata sumă de 93,99 dolari. Între timp, preţul a pierdut 80% din valoarea iniţială, ajungând la 19,46 dolari, iar Kalayjian crede că preţul poate atinge 5 dolari în următoarele luni.

„Nu există nimic din punct de vedere tehnic ce poate susţine valoarea acţiunilor”, spune strategul.

Acţiunile Nikola au scăzut cu 30% după ce fondatorul firmei, Trevor Milton, şi-a dat demisia din funcţia de preşedinte executiv şi a pierdut locul din board-ul de conducere. Capitalizarea de piaţă a companiei ajunge în prezent la 7,37 miliarde de dolari, fiind de 51 de ori mai mică decât valoarea înregistrată de Tesla.

Gigantul condus de Elon Musk a declarat săptămâna trecută că noul Tesla Model S va deveni cea mai ieftină maşină din istoria companiei, cu un preţ de 25.000 de dolari.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO