Business Internaţional

Acţiunile Disney şi Netflix, în cădere liberă după ce Apple a lansat propriul serviciu de streaming

Acţiunile Disney şi Netflix, în cădere liberă după...

Autor: Iulian Tenchiu

11.09.2019, 14:29 910

Apple a anunţat marţi seara, în cadrul evenimentului de lansare a noilor iPhone-uri, că va lansa şi un serviciu de streaming, Apple TV+, iar un abonament lunar va costa 5 dolar, mult sub preţul abonamentelor rivalilor de la Netflix şi Disney, pentru care clienţii trebuie să scoată din buzunar 13 şi respectiv 7 dolari. După anunţ acţiunile celor două companii au scăzut , scrie Forbes.

Oferta Apple include şi un abonament gratuit a cărui valabilitate se întinde pe o perioadă de un an, pentru oricine va cumpăra orice device marca Apple.

Acţiunile Netflix au scăzut cu peste 6%, iar cele Disney cu peste 2%, în urma anunţului făcut de compania lui Tim Cook. Marele anunţ al Apple dă peste cap compania Netflix, a căror câştiguri trimestriale au scăzut. Acţiunile nu sunt singura problemă a Netflix, tot mai mulţi clienţi americani au renunţat la serviciul de streaming, iar pe plan internaţional Netflix a atras mult mai puţin abonaţi decât se aştepta.

După anunţul Apple, cel mai mult a avut de suferit Roku, principalul rival Apple în zona de streaming. Acţiunile Roku au scăzut cu 11% după anunţul de miercuri.

Pe Apple TV+ va fi difuzat conţinut original creat de Apple, iar lansarea acestui serviciu face parte din cea mai recentă strategie a companiei de a compensa pierderile cauzate de scăderea vânzărilor de deviceuri iPhone.

Anunţul a fost făcut în cadrul conferinţei de lansare a unei game de deviceuri şi servicii Apple printre care se numără iPhone11  Apple Watch 5 şi un serviciu destinat gamingului pe mobil, Apple Arcade.

La momentul redactării articolului o acţiune Apple se tranzacţiona pentru 216 dolari, în timp ce o acţiune Netflix se tranzacţiona pentru 288 dolari, iar o acţiune Disney pentru 135 dolari. Acţiunile rivalului Apple se tranzacţionau pentru 144 dolari.

 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO