Business Internaţional

Acţiunile General Electric au crescut luni în premarket cu 8,8% după ce conglomeratul american a anunţat că o să-şi vândă afacerea din biofarma

Acţiunile General Electric au crescut luni în premarket...

Autor: Tibi Oprea

25.02.2019, 14:58 245

Acţiunile General Electric (GE) au crescut luni înaintea începerii tranzacţionării cu 8,8%, în contextul în care conglomeratul american a acceptat să îşi vândă afacerea din biofarma către Danaher Corp. (DHR) pentru suma de 21,4 miliarde de dolari cash, potrivit MarketWatch.

“Tranzacţia de astăzi este o piatră de hotar pivot”, a declarat Lawrence Culp, director executiv GE care a ocupat aceeaşi poziţie în cadrul Danaher din 2001 până în 2014. “Demonstrează că ne urmăm strategia prin luarea de măsuri intenţionate şi deliberate pentru reducerea efectului de levier şi pentru consolidarea bilanţului.”

Compania Danaher a declarat că se aşteaptă să finanţeze tranzacţia cu 3 miliarde de dolari dintr-o majorare de capital, bani cash şi o emisiune de obligaţiuni. De asemenea, se aşteaptă ca înţelegerea, încheiată cel mai probabil la finalul celui de-al patrulea trimestru din 2019, să reducă profitul net pe acţiune cu 1,15-1,2 dolari.

General Electric furnizează o treime din electricitatea mondială. Tehnologia lor echipează 90% din utilităţile de transmisie a puterii din întreaga lume, iar 40% din energia mondială este administrată de software-ul companiei americane.

În ultimele trei luni, acţiunile GE au crescut cu 34,4%, la preţul de închidere de vineri de 10,17 dolari pe acţiune, iar acţiunile DHR înregistrează în aceeaşi perioadă o creştere de 10,8%. Spre comparaţie, indicele Dow Jones Industrial Average a crescut în ultimele trei ouni cu 7,2%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO