Business Internaţional

Acţiunile gigantului petrolier Aramco ating cel mai scăzut nivel de la listare

Acţiunile gigantului petrolier Aramco ating cel mai...

Autor: Departamentul Economic

01.03.2020, 14:05 80

Acţiunile gigantului petrolier saudit Aramco au atins, duminică, cel mai mic nivel de la listarea titlurilor pe bursa de la Tawadul, scrie Reuters.

Titlurile au scăzut cu 2,5% astăzi, ajungând la 32,5 riyali - 8,66 dolari/acţiune - cel mai mic preţ de la începerea tranzacţionării în data de 11 decembrie 2019. Evoluţia vine în condiţiile în care preţul ţiţeiului a scăzut cu circa 15% în ultima săptămână pe fondul temerilor legate de răspândirea coronavirusului de nivel mondial.

Cotaţia acţiunilor Aramco au rămas totuşi peste nivelul la care s-au vândut titlurile în oferta publică iniţială (IPO), de 32 de riyali.

Gigantul petrolier deţinut de statul saudit a atras anul trecut 29,4 miliarde de dolari în cea mai mare ofertă publică iniţială din istorie, prin care a vândut 1,7% din capitalul social al companiei.

Economia Arabiei Saudite a crescut cu 0,3% anul trecut, a anunţat astăzi biroul de statistică de la Riad. Creşterea modestă vine pe fondul unei scăderi de 3,6% a sectorului petrolier în 2019.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO