Business Internaţional

Acţiunile grupului Metro au crescut cu 17% după ce miliardarii cehi şi-au anunţat intrarea în acţionariat

Acţiunile grupului Metro au crescut cu 17% după ce...

Autor: Alex Ciutacu

27.08.2018, 15:03 902

Acţiunile Metro AG au primit un impuls puternic luni, după ce Ceconomy a anunţat că va vinde o parte din participaţia deţinută în retailerul german către un grup de investitori conduşi de miliardarul ceh Daniel Kretinsky, potrivit Reuters.

Ceconomy, retailerul de electronice de consum care s-a separat de Metro anul trecut, a declarat astăzi că este în negocieri pentru vânzarea unei părţi din participaţia de 10% pe care o deţin în Metro, către grupul de investitori EP Investment, reprezentat de Kretinsky.

Cum arată oraşul construit cu 40 de miliarde de dolari care trebuia să fie o minune tehnologică dar în schimb el arată ca Cernobîl - GALERIE FOTO

Sozopol, Saint-Tropez de lângă România. Staţiunea superbă pe care o vizitează milioane de străini in fiecare an - GALERIE FOTO

Acţiunile Metro au crescut cu 14% imediat după anunţ, îndreptându-se spre cea mai mare creştere înregistrată vreodată de companie într-o singură şedinţă de tranzacţionare, în timp ce acţiunile Ceconomy erau în creştere cu 4,7%.

Executivul Olaf Koch a promis că se va concentra pe businessul de bază al Metro şi a făcut acest lucru prin vânzarea magazinelor Kaufhof şi prin separarea businessului Ceconomy.

Astfel, luni la ora 15.00, acţiunile Metro se tranzacţionau pe bursa din Frankfurt la 13,3 euro per acţiune, în creştere cu aproape 12% de la începutul zilei, la o capitalizare de piaţă de 4,85 mld. euro. În acelaşi timp, acţiunile Ceconomy se tranzacţionau la 6,75 euro per acţiune, în creştere cu 5% de la începutul zilei, la o capitalizare de piaţă de 2,4 mld. euro.

Strategia lui Koch a eşuat iniţial şi nu a reuşit în anii precedenţi să crească preţul acţiunilor Metro, care au scăzut drastic în luna aprilie când compania a redus estimările pentru businessul din Rusia.

Metro, care conduce aproape 300 de magazine în Europa de Est, a anunţat luna această că el speră la o micşorare a businessului din Rusia, care arată semne de revenire, în ciuda unei scăderi la nivelul vânzărilor.

Cu toate acestea, acţionarii, printre care şi familia Haniel, şi-au exprimat nemulţumirea faţă de executivul Koch şi de rezultatele acestuia.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO