Business Internaţional

Acţiunile Juventus se prăbuşesc cu 18% după eliminarea clubului de fotbal din UEFA Champions League. Pe 15 aprilie atinseseră maximul istoric. S-au evaporat peste 315 mil. euro în câteva ore

Acţiunile Juventus se prăbuşesc cu 18% după...

Autor: Liviu Popescu

17.04.2019, 11:05 595

Acţiunile Juventus (simbol bursier JUVE) înregistrează miercuri dimineaţă o prăbuşire de 18% la bursa de la Milano după ce clubul de fotbal a fost eliminat din cea mai importantă competiţie europeană. Pe 15 aprilie 2019 acţiunile JUVE atinseseră maximul de 1,7 euro, pentru ca astăzi să se tranzacţioneze la 1,375 euro pe unitate.

Transferul lui Cristiano Ronaldo, portughezul de 34 de ani, în vara anului 2018 la Juventus a impulsionat trendul ascendent al preţului acţiunilor. Marţi seară, în disputa cu Ajax Amsterdam, Ronaldo a fost eliminat pentru prima dată din 2010 încoace înainte de semifinalele UEFA Champions League.

Juventus are 1,4 miliarde de euro capitalizare, iar de la începutul anului, cu excepţia scăderii de astăzi, acţiunile au plus 60%.

Ajax Amsterdam a produs o nouă surpriză în Liga Campionilor după ce a învins în deplasare, 2-1, pe Juventus Torino, în manşa a doua a sferturilor de finală. Olandezii se califică în semifinale, după ce în tur a fost 1-1, golurile de aseară au fost marcate de Cristiano Ronaldo, în timp ce Van de Beeck a egalat, iar De Ligt a înscris golul victoriei, notează ProSport.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO