Business Internaţional

Acţiunile pub-urilor britanice se prăbuşesc după ce parlamentarii au votat modificarea legii berii

Acţiunile pub-urilor britanice se prăbuşesc după ce...

Autor: Florentina Dragu

19.11.2014, 18:21 1104

Camera Comunelor a adoptat, cu 284 voturi "pentru" şi 259 "împotrivă", introducerea unui amendament care elimină obligativitatea ca pub-urile să cumpere bere numai de la proprietar, lăsând la libera alegere a acestora selectarea furnizorilor, relatează Wall Street Journal. Amendamentul va trebui votat şi în Camera Lorzilor pentru a deveni lege.

Modificările aduse legii care leagă chiriaşii barurilor de proprietari vor elimina "jecmăneala prin care companiile umflau excesiv preţurile berii, precum şi chiriile uriaşe", a afirmat parlamentarul liberal democrat Greg Mulholland, unul dintre iniţiatorii amendamentului.

Aproape o treime dintre cele aproximativ 50.000 de pub-uri britanice sunt deţinute de companii mari, multe dintre acestea fiind şi producători de bere.

Cu circa o oră înaintea închiderii tranzacţiilor de pe bursa londoneză, acţiunile Enterprise Inns (5.300 de pub-uri) şi Punch Taverns, două dintre cele mai mari lanţuri de pub-uri din Marea Britanie, erau în scădere cu 15,52%, respectiv 15,84%.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO