Business Internaţional

Acţiunile Takata scad puternic pe fondul zvonurilor legate de costurile unei acţiuni de rechemare în service

Acţiunile Takata scad puternic pe fondul zvonurilor...

Autor: CătăIina Apostoiu

04.04.2016, 00:00 896

Acţiunile producătorului japonez de airbag-uri Takata au luat-o puternic la vale în urma unui articol de presă potrivit căruia compania ar putea fi nevoită să suporte costuri de 24 miliarde de dolari pentru a desfăşura cea mai amplă acţiune de rechemare în service din istoria industriei.

Takata ar putea fi nevoită să repare sau să înlocuiască 287,5 milioane de airbag-uri. Acţiunile furnizorului japonez de componente auto au pierdut aproape 20% din valoare la mijlocul săptămânii trecute după ce Bloomberg a estimat costurile acţiunii de rechemare la 2,7 mii de miliarde de yeni (24 miliarde de dolari).

La finalul săptămânii trecute, acţiunile Takata şi-au reluat scăderea, pierzând 5,93% din valoare, după ce recuperaseră o parte din declinul de 20% înregistrat la mijlocul săptămânii. Unul din obstacolele care stau în calea determinării cu exactitate a costurilor de rechemare este legat de faptul că Takata şi clienţii săi producători auto n-au reuşit să ajungă la un acord cu privire la împărţirea costurilor, potrivit Bloomberg. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO