Business Internaţional

Acţiunile Tesla au crescut luni cu 3% după ce banca Canaccord a crescut previziunile de stabilitate pentru 2019 ale producătorului de automobile electrice

Acţiunile Tesla au crescut luni cu 3% după ce banca...

Autor: Tibi Oprea

11.02.2019, 18:53 254

Acţiunile Tesla au crescut în şedinţa de tranzacţionare de luni cu 3% după ce analiştii de la Canaccord au schimbat recomandarea pentru investitori din hold în buy şi au declarat că povestea automobilului electric este subapreciată pe Wall Street, potrivit Market Watch.

“Credem că ultimele două trimestre şi previziunile recente pentru T1 au înlăturat îngrijorări semnificative legate atât de capacitatea de producţie, cât de profitabilitatea versiunii Model 3”, a declarat analistul Jed Dorsheimer. “Prin urmare, prevedem un 2019 mai stabil cu considerabil mai puţine temeri ale investitorilor.”

Acesta a mai spus că reducerile de cost recente sunt dovada imediată a faptului că tăierile de costuri au efectul scontat în producerea Model 3 mai accesibil, la 35 de mii de dolari. Exporturile solide în Uniunea Europeană şi China şi “profitul mic” pe care compania l-a prezis pentru primul trimestru din 2019 s-au dovedit a fi nivelul minim în profitul per acţiune la nivelul anului şi pot determina vânzătorii care pariază pe valoarea acţiunilor să rămână liniştiţi.

Dorsheimer a scris luni că tehnologia de autopilotare a maşinilor Tesla are un avantaj insurmontabil şi că va fi cheia transportului în viitor. În plus, temerile privind lichiditatea şi îngrijorările legate de rambursarea unei note convertibile în aşteptare ar fi trebuit să fie îndepărtate luând în considerare fluxul de numerar de 1,23 miliarde de dolari şi numerarul în bilanţ de 3,7 miliarde de dolari.

Canaccord a ridicat targetul de preţ al acţiunilor Tesla de la 330 de dolari la 450 de dolari pe acţiune. Noul target este cu aproximativ 44% mai mare decât preţul current de 313 dolari.

Acţiunile Tesla au scăzut cu 1,5% în ultimul an şi se tranzacţionau la ora redactării acestei ştiri în creştere cu 2,7% faţă de închiderea precedent, la preţul de 314 dolari pe acţiune. Spre comparaţie, indicele S&P 500, care urmăreşte evoluţia unora dintre cele mai mari 500 de companii, majoritatea americane, a crescut cu 3,4%, iar Dow Jones Industrial Average, care urmăreşte evoluţia celor mai importante 30 de blue chip-uri din SUA, a câştigat 3,8%.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO