Business Internaţional

Acţiunile Whirlpool s-au prăbuşit cu aproape 15% în cea mai proastă zi din ultimii 30 de ani după ce calculele producătorului au fost date peste cap de războiul lui Donald Trump

Acţiunile Whirlpool s-au prăbuşit cu aproape 15% în...

Autor: Alex Ciutacu

25.07.2018, 11:38 251

Acţiunile companiei Whirlpool, producătorul american de maşini de spălat, au înregistrat cea mai proastă performanţă din ultimii 31 de ani, potrivit CNBC.

Executivii companiei dau vina pe tarifele crescute la oţel şi aluminiu pentru că ar fi diminuat raportările financiare de pe trimestrul doi.

Acţiunile Whirlpool au încheiat tranzacţionarea marţi pe bursa din New York la 128,8 dolari per acţiune, în scădere cu 14,5%, în ceea ce s-a dovedit a fi cea mai proastă zi din 19 octombrie 1987 până în prezent.

Compania americană a apreciat iniţial tarifele lui Trump, însă acum compania învinuieşte această decizie pentru diminuarea cifrelor trimestriale după ce costuriile cu materiile prime au crescut. La trei luni după ce CEO-ul companiei Marc Bitzer numea decizia guvernului asupra comerţului mondial „o decizie incredibilă”, acelaşi executiv susţine că „costurile au crescut substanţial, ca rezultat, ne revizuim predicţiile pentru 2018”.

„Oţelul american este cu 50% mai scump decât în restul lumii şi nu avem cum să explicăm asta în costurile de producţie”, spune Bitzer.

Bitzer se aşteaptă ca „industria americană să îşi revină” în a doua jumătate a anului, însă Whirlpool şi-a recalculat predicţia pentru finalul anului. Compania se aşteaptă acum la câştiguri cuprinse între 14,2 şi 14,8 dolari per acţiune în comparaţie cu estimările anterioare cuprinse între 14,5 şi 15,5 dolari per acţiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO