Business Internaţional

Activista de mediu, Greta Thunberg, îi îndeamnă pe americani să voteze pentru Joe Biden

Activista de mediu, Greta Thunberg, îi îndeamnă pe...

Autor: Anamaria Cadis

11.10.2020, 12:07 90

Activista de mediu, Greta Thunberg, îl susţine pe Joe Biden la alegerile prezidenţiale din SUA şi îi îndeamnă pe americani să voteze pentru candidatul democrat. Greta l-a criticat în repetate rânduri pe Donald Trump ca urmare a măsurilor luate de acesta în ceea ce priveşte efectele asupra mediului. 

Activista Greta Thunberg le-a cerut americanilor cărora le pasă de mediu să îşi facă auzite vocile la viitoarele alegeri. Adolescenta şi-a arătat sâmbătă susţinerea pentru democratul Joe Biden, îndemnând alegătorii să voteze pentru acesta, scrie Reuters.

Tânăra de 17 ani a spus într-un tweet că nu se implică în politică şi de obicei nu susţine niciun partid, dar „viitoarele alegeri din SUA sunt mai presus de toate”.

„Din punct de vedere climatic, este departe de a fi suficient şi mulţi dintre voi, bineînţeles, aţi sprijinit alţi candidaţi. Dar, vreau să spun ... ştiţi ... la naiba! Organizaţi-vă şi îndemnaţi pe toată lumea să voteze #Biden", a scris Thunberg.

Thunberg, care a declanşat o mişcare globală împotriva schimbărilor climatice, ar putea încuraja participarea la vot a tinerilor, care sunt de obicei mai puţin susceptibili de a vota decât americanii mai în vârstă.

După ce Thunberg a fost numită Personalitatea Anului de revista Time în 2019, preşedintele SUA, Donald Trump, a ironizat-o scriind pe Twitter că „trebuie să lucreze la problema ei de gestionare a furiei, apoi să meargă la un film bun de modă veche cu un prieten”.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO