Business Internaţional

Activitatea economică din Franţa s-a prăbuşit cu 27% în aprilie. Industria ţării a funcţionat doar la 46% din capacitate

Activitatea economică din Franţa s-a prăbuşit cu 27%...

Autor: Alex Ciutacu

12.05.2020, 13:14 343

Declinul înregistrat de economia franceză s-a redus uşor în luna aprilie, în contextul în care activitatea economică a ţării a scăzut cu 27% în luna aprilie, în comparaţie cu o scădere de 32% înregistrată în luna martie, a notat Banca Franţei, citată de FT.

Banca centrală a Franţei a anunţat că scăderea înregistrată de industrie şi de sectorul de construcţii a fost mai puţin severă în aprilie decât în martie – când a început carantina – în timp ce serviciile pentru firme au fost mai puţin afectate decât serviciile pentru gospodării.

Industria a operat la o capacitate de doar 46%, cel mai redus nivel înregistrat, în scădere de la 77% în februarie, respectiv 56% în martie.

Pentru luna mai, liderii de business se aşteaptă la o revenire parţială a operaţiunilor, însă banca centrală a atras atenţia că situaţia este mult prea incertitudine pentru a lansa previziunile economice trimestriale.

Măsurile de carantină au fost impuse în Franţa din data de 17 martie, iar relaxarea parţială a restricţiilor a început din data de 11 mai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO