Business Internaţional

Administraţia federală a aviaţiei din SUA semnalează noi probleme pentru Boeing 737 MAX

Administraţia federală a aviaţiei din SUA semnalează...

Autor: Mediafax

08.06.2019, 20:43 177

Administraţia federală a aviaţiei din SUA a dezvăluit o nouă problemă care a implicat modelul 737 MAX al companiei Boeing, declarând că mai mult de 300 dintre aceste avioane şi dintre cele din generaţia anterioară 737 pot conţine piese fabricate în mod necorespunzător.

FAA a declarat că până la 148 de elemente ale eleroanelor care au fost fabricate de un furnizor Boeing sunt afectate, echipând 179 MAX si 133 aeronave NG din întreaga lume. Este vorba de panouri mobile care se extind de-a lungul frontului aripii în timpul decolărilor şi aterizărilor pentru a asigura o portanţă suplimentară. Elementele în cauză ghidează lamele şi sunt construite în aripă, mai informează Reuters.

Modelul 737 MAX, cu cel mai bine vândut avion, este menţinut la sol din martie, la nivel mondial, în urma unui accident cu un aparat al companiei Ethiopian Airlines, şi după un dezastru asemănător cu un aparat de zbor al companiei Lion Air, în luna octombrie. În cele două accidente au pierit 346 de persoane. Boeing nu a actualizat încă software-ul la FAA, fiind încă preocupat să obţină aprobările necesare pentru a permite decolarea avioanelor 737 MAX.

 
Citiţi mai multe pe www.mediafax.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO