Business Internaţional

Administraţia Merkel a elaborat un proiect de lege pentru impunerea de noi resticţii

Administraţia Merkel a elaborat un proiect de lege...

Autor: Dorin Oancea

10.04.2021, 21:34 66

Administraţia Merkel a elaborat un proiect de lege care ar trece guvernului federal puterea de a impune restricţii Covid-19, de la liderii regionali, pentru a combate creşterea infecţiilor cu coronavirus, anunţă Bloomberg.

Guvernul intenţionează să impună restricţii pe timpul nopţii de la 21:00 la 5:00 în zonele în care rata de incidenţă a infecţiilor pe şapte zile depăşeşte 100 de cazuri la 100.000 de persoane timp de trei zile la rând. Toate magazinele neesenţiale ar trebui să fie închise, iar companiile ar trebui să testeze angajaţii de două ori pe săptămână, conform proiectului de lege de 13 pagini văzut de Bloomberg. Şcolile ar fi închise din nou în zonele cu o rată de incidenţă mai mare de 200.

Merkel merge mai departe cu iniţiativa, după ce a devenit evident că cele 16 landuri nu au reuşit să cadă de comun acord. În timp ce liderii landurilor ar putea încerca să tempereze unele măsuri înainte de şedinţa cabinetului de marţi, parlamentul ar putea adopta noua lege încă de vinerea viitoare.

Cel mai mare obstacol al propunerii va fi probabil un vot în camera superioară, unde guvernele landurilor sunt reprezentate şi coaliţia de guvernare condusă de Merkel nu este majoritară.

Merkel şi premierii regionali s-au confruntat cu privire la restricţii încă de la începutul pandemiei, iar unii nu au reuşit să aplice normele convenite cu cancelarul.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO