Business Internaţional

Administraţia Putin anunţă că Rusia are un avans considerabil în dezvoltarea tehnologiilor militare

Administraţia Putin anunţă că Rusia are un avans...

Autor: Mihai Draghici

13.08.2019, 19:31 413

Administraţia Vladimir Putin a anunţat, marţi, că, în pofida accidentului de tip nuclear din regiunea arctică, Rusia va continua eforturile de înarmare, subliniind că evoluţiile tehnologice sunt "cu mult înaintea nivelului din alte ţări".

"Din nefericire, se întâmplă accidente. Sunt tragedii. Dar, în acest caz particular, este important să ne amintim de eroii care şi-au pierdut vieţile în acest accident", a declarat Dmitri Peskov, purtătorul de cuvânt al Kremlinului, citat de CNN.

Eforturile Rusiei de a dezvolta tehnologii militare de acest tip rămân "considerabil cu mult înaintea nivelului din alte ţări", a subliniat Dmitri Peskov.

Întrebat despre poziţia preşedintelui american, Donald Trump, care a afirmat că Statele Unite "învaţă multe de pe urma eşecului care a condus de explozia rachetei" în Rusia şi că Washingtonul are tehnologii similare, dar mai avansate, Dmitri Peskov a precizat: "Ar fi ciudat ca o ţară, o superputere care alocă mai multe fonduri pentru apărare decât restul statelor din lume să nu fie implicată în astfel de proiecte. De aceea, aceasta nu este o informaţie nouă".

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO