Business Internaţional

Aeronava care a transportat fiecare preşedinte al SUA de la Gerald Ford la George W.Bush, scoasă la vânzare pentru 50.000 de dolari

Air Force One, scoasă la vânzare pentru 50.000 de dolari

Air Force One, scoasă la vânzare pentru 50.000 de dolari

Autor: Cătălina Butan

13.05.2013, 18:07 754

Aveţi strânşi cel puţin 50.000 de dolari? Puteţi fi atunci proprietarii unei piese istorice americane, o aeronavă Air Force One.

O aeronavă care a transportat fiecare preşedinte al Statelor Unite de la Gerald Ford la George W.Bush, precum şi alţi oficiali politici va fi scoasă la licitaţie pe 15 mai, potrivit Fox News Reports, citat de Business Insider.

Aerionava  Mc Donnel Douglas DC-9-32 este localizată acum în aeroportul Mesa din Phoenix, Arizona.

Avionul a zburat între anii 1975 şi 2005 şi a transportat Primele Doamne ale SUA, vicepreşedinţi, secretari de cabinet, dar şi preşedinţii Ford, Carter şi Reagan, Bush şi Clinton, potrivit paginii de facebook a Administraţiei Serviciilor Generale din SUA (GSA), instituţia care organizează licitaţia.

Aeronava cu două motoare turbo-jet, poate atinge viteza de  cel puţin 550 mile pe oră (885 km/h) şi poate zbura la o altitudine de 11.200 de metri.

În comunicatele Administraţiei federale de Aviaţie din SUA toate aeronavele militare care transportă preşedinţi sunt numite Air Force One.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO