Business Internaţional

Aeroporturile din Rusia strigă după ajutoare de la Kremlin pentru a preveni „colapsul iminent”

Aeroporturile din Rusia strigă după ajutoare de la...

Autor: Alex Ciutacu

24.03.2020, 16:57 320

Marile aeroporturi din Rusia îi cer Kremlinului ajutor de stat pentru a preveni ceea ce ei numesc „colapsul iminent” al industriei aeriene, potrivit FT.

Asociaţia Aeroporturilor Internaţionale din Rusia, care reprezintă 70% din totalul traficului de pasageri din Rusia şi care include aeroportul Sheremetyevo din Moscova – unul dintre puţinele din ţară care mai operează azi zboruri internaţionale – spune că aeroporturile sunt nevoite să intre în incapacitate de plată şi să concedieze în masă dacă nu primesc aprobarea pentru o serie de subvenţii din partea premierului Mikhail Mishustin.

Aeroporturile din Rusia cer statului să garanteze obigaţiile de plăţi ale liniilor aeriene până la finalul anului şi să suspende pentru aeroporturi plata chiriilor şi dividendelor către stat.

Mai mult, Asociaţia îi cere Kremlinului să compenseze pierderile financiare, să îi ajute să reeşaloneze împrumuturile şi să le dea beneficii fiscale.

Ministerul Transporturilor din Rusia a spus săptămâna trecută că mai multe linii aeriene riscă falimentul după ce Moscova a impus interdicţie pe aproape toate zborurile internaţionale. Unele companii operează în continuare zboruri pe plan intern, însă aceastea au scăzut „dramatic”, potrivit asociaţiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO