Business Internaţional

Agenţia de rating Fitch avertizează că va reduce rating-ul Statelor Unite dacă blocajul guvernamental continuă

Agenţia de rating Fitch avertizează că va reduce...

Autor: Alex Ciutacu

09.01.2019, 14:07 265

Ratingul de credit AAA al SUA este în pericol, a transmis Fitch astăzi, avertizând că dacă blocajul guvernamental continuă, va începe să aibă un impact negativ asupra perspectivelor de creditare, potrivit CNBC.

O dispută dintre preşedintele Donald Trump şi democraţi cu privire la un pachet de cheltuieli pentru nouă agenţii guvernamentale, care nu a fost aprobat, l-a determinat pe Trump să dea curs unui blocaj guvernamental care durează de 19 zile.

„Cred că oamenii se uită la cifrele Biroului Congresional pentru Buget. Dacă oamenii îşi iau timpul necesar să se uite pe date ar putea vedea nivelul datoriei cum creşte”, spune James McCormack, şeful Fitch pentru rating-uri de creditare la nivel global.

La un eveniment din Londra, McCormack a continuat susţinând că „dacă blocajul continuă până la 1 martie iar datoria devine o problemă câteva luni mai târziu, ar trebui să începem să ne gândim la cadrul legislativ, la inabilitatea de a trece un buget....Şi dacă toate acestea sunt consistente cu ratingul AAA”.

 
 
 
 
 
 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO