Business Internaţional

Aglomeraţia din clădirile de birouri devine o mare problemă pentru Japonia: Numărul de cazuri din Tokyo a crescut accelerat la nivelul de la începutul lunii mai

Aglomeraţia din clădirile de birouri devine o mare...

Autor: Alex Ciutacu

24.06.2020, 11:47 245

Numărul de noi cazuri de infectare cu coronavirus a crescut în Tokyo la 55, miercuri, la cel mai ridicat nivel din ultimele 50 de zile, întrucât s-a descoperit un focar de infecţii într-o clădire de birouri din capitala japoneză, potrivit Reuters, care citează radioul public din Japonia NHK.

Metropola cu o populaţie de 14 milioane de locuitori a încercat să menţină numărul de cazuri noi sub nivelul de 20 pe zi după ce Japonia a renunţat la starea de urgenţă în data de 25 mai.

Tokyo a anunţat că va reinstaura o serie de restricţii în cazul în care numărul de cazuri trece de 50 de pacienţi noi pe zi – un nivel care nu a mai fost depăşit din data de 5 mai.

Înainte ca bilanţul de miercuri să fie publicat, guvernatoarea Tokyo-ului, Yuriko Koike, a avertizat că ziua de astăzi va aduce un număr ridicat de infectări, în urma identificării focarului la respectiva clădire de birouri.

„Focarele la locul de muncă au devenit o mare problemă în ultima perioadă. În cazul unor businessuri precum restaurantele sau cantinele poţi vedea măsurile implementate, dar în cazul birourilor este dificil să urmăreşti măsurile de precauţie implementate în birouri. Situaţia actuală ne arată că şi birourile pot deveni focare, de aceea ne dorim ca toată lumea să se mai gândească o dată ce ar putea însemna noua normalitate la locul de muncă”, a explicat Yuriko Koike, în faţa jurnaliştilor.

Pe lângă cifrele atribuite birourilor, Koike a atras atenţia şi asupra zonei Shinjuku, cunoscută pentru viaţa de noapte efervescentă, unde au fost descoperite 10 cazuri noi.

Cu toate acestea, Tokyo-ul a fost cruţat până acum de răspândirea accelerată a virusului, aşa cum s-a întâmplat în celelalte capitale mari ale lumii. Până acum, Tokyo înregistrează 5.800 de cazuri de coronavirus şi 323 de morţi provocate de Covid-19.

La nivelul întregii ţări, Japonia a înregistrat 18.000 de cazuri de infectare cu noul coronavirus, iar 965 de persoane au decedat. La nivel global, peste 9,26 milioane de oameni au fost confirmaţi pozitiv, dintre care 475.880 de persoane au decedat.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO