Business Internaţional

Ai început să îţi cauţi un nou loc de muncă odată cu pandemia? Nu eşti singurul. Ce trebuie să faci ca să te remarci în valul de candidaţi

Ai început să îţi cauţi un nou loc de muncă odată...

Autor: Ioana Matei

14.08.2021, 21:11 65

Pe măsură ce companiile fac din ce în ce mai multe angajări odată cu creşterea consumului, angajaţii trecuţi prin pandemie care se gândesc la schimbarea locului de muncă au devenit şi ei un fenomen pe mai multe pieţe globale. 

Jennifer Shappley, vicepreşedinte în departamentul de global talent aquisiton al LinkedIn, a declarat în cadrul CNBC Make It că aşa numita „Great Resignation” (Marele val de demisii) şi studiile care arată că 40% dintre angajaţi se gândesc să renunţe la posturile lor actuale au făcut ca echipele sale să se confrunte cu foarte multă muncă, potrivit cnbc.com.

Angajatorii răspund concurenţei de pe piaţa muncii oferind joburi mai atrăgătoare, bonusuri de angajare, salarii mai mari, mai mult timp liber, precum şi posibilitatea de a lucra de acasă, în regim flexibil. 

„Chiar dacă sunt multe oportunităţi în piaţă, există, evident, şi foarte multă competiţie pentru rolurile disponibile.”Ea recomandă candidaţilor: „Gândiţi-vă bine şi pregătiţi-vă pentru fiecare interviu, ca şi cum ar fi singurul post pentru care candidaţi”. 

Recrutorii îşi pot da seama imediat în cadrul unei discuţii dacă acel candidat a investit timp în pregătirea interviului. 

Citiţi continuarea pe www.businessmagazin.ro

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO