Business Internaţional

AIG pierde inca 5,4 mld. dolari

08.08.2008, 20:31 21

Asiguratorul American International Group (AIG) a inregistrat a treia pierdere trimestriala consecutiva, in valoare de 5,4 miliarde de dolari (3,49 miliarde de euro), cauzata de problemele pietei imobiliare americane, scrie The Wall Street Journal.
Rezultatele pe al doilea trimestru ale firmei newyorkeze reflecta de asemenea dificultatile cu care compania se confrunta pe segmentul asigurarilor, al caror pret a inceput sa scada in ultima perioada.
Reprezentantii AIG au declarat ca portofoliul de credite bazate pe instrumente financiare derivative, care a inregistrat pierderi masive din valoare in ultimele doua trimestre (20 miliarde de dolari, 12,9 miliarde de euro), a pierdut inca 5,6 miliarde de dolari (3,62 miliarde euro) in al doilea trimestru.
Rezultatele trimestriale ale companiei sunt o dovada in plus a greutatilor pe care directorul executiv Robert Willumstad trebuie sa le infrunte incepand din luna iunie, cand l-a inlocuit pe Martin Sullivan la conducerea AIG, dupa doi ani ca presedinte la companiei.
Sullivan s-a aflat la conducerea companiei in timpul celor mai mari pierderi trimestriale din istoria AIG, printre care se numara si cele 7,8 miliarde de dolari (5,04 miliarde euro) din primul trimestru al acestui an.
Pierderile din al doilea trimestru sunt comparabile cu cele 5,3 miliarde de dolari (3,42 miliarde euro) inregistrate de AIG in al patrulea trimestru al lui 2007. Valoarea titlurilor companiei a scazut miercuri cu 80 de centi, respectiv 2,7%, pana la 29,09 dolari (18,8 euro) pe actiune la Bursa din New York, ceea ce reprezinta un declin de 15% de cand Willumstad a preluat functia de CEO. "Aceste rezultate nu reflecta potentialul AIG si este evident ca avem multe de facut pentru a readuce compania la profitabilitatea de altadata", a declarat Willumstad.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO