Business Internaţional

Airbnb îi recucereşte pe investitori: Compania merge înainte cu listarea chiar dacă pierderile nete de anul acesta se apropie de 700 de milioane de dolari

Airbnb îi recucereşte pe investitori: Compania merge...

Autor: Eduard Ivanovici

17.11.2020, 14:36 161

Compania de închirieri pe termen scurt Airbnb a anunţat luni că va demara procedurile de listare la bursă, după ce a înregistrat un venit net de 219 milioane de dolari în ultimul trimestru, potrivit CNBC.

Veniturile din T3 au ajuns la 1,34 miliarde de dolari, cu 19% mai puţin decât suma raportată în aceeaşi perioadă a anului trecut – 1,65 miliarde de dolari. În ciuda barierelor ridicate de primul val de restricţii, compania s-a reîntors pe plus în perioada iulie-septembrie, după ce înregistrase profituri în T2 şi T3 din 2018 şi în T3/2019.

Firma a declarat că va folosi simbolul bursier ”ABNB” pe Nasdaq şi plănuieşte să pună tot mai mult accent pe crearea unei comunităţi între gazdele şi oaspeţii care folosesc aplicaţia.

În 2019, Airbnb a raportat pierderi nete de 674 milioane de dolari pe venituri de 4,81 miliarde de dolari. De la începutul anului până acum, pierderile nete au ajuns la 697 milioane de dolari, iar veniturile au trecut de 2,5 miliarde de dolari, declinul fiind generat de pandemia de coronavirus, care a lovit din plin turismul la nivel mondial.

Airbnb a atras finanţări de 2 miliarde de dolari pentru a-şi susţine investiţiile de anul acesta, anunţând spre sfârşitul primăverii că va concedia circa 25% din forţa totală de muncă, adică aproape 1.900 de angajaţi.

Unul dintre primii investitori ai Airbnb este CEO-ul Amazon Jeff Bezos, care deţine în prezent o avere de 184 de miliarde de dolari, potrivit Bloomberg Billionaires Index.

Economia Statelor Unite a pierdut 443 de miliarde de dolari din cauza restricţiilor impuse asupra industriei turismului, notează US Travel Association.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO