Business Internaţional

Airbnb interzice petrecerile şi evenimentele susţinute în locaţiile din cadrul platformei

Airbnb interzice petrecerile şi evenimentele susţinute...

Autor: Eduard Ivanovici

20.08.2020, 16:58 84

Aplicaţia de închirieri pe termen scurt Airbnb interzice petrecerile şi evenimentele susţinute în locaţiile din cadrul platformei, urmând să introducă un număr maxim de 16 oaspeţi, anunţă CNBC.

Platforma a declarat că 73% din proprietari au interzis deja petrecerile pe fondul crizei sanitare declanşate de coronavirus.

Când a lovit pandemia de COVID-19, Airbnb a eliminat filtrul de căutare „event-friendly” din interiorul platformei şi le-a spus utilizatorilor să se conformeze măsurilor lansate de autorităţi.

Având în vedere felul în care operează Airbnb, compania nu poate opri în permanenţă petrecerile. Oaspeţii se pot caza în locaţii izolate şi pot invita cât mai mulţi oameni, neţinând cont de regulile casei.

Airbnb a depus ieri o cerere la SEC – autoritatea competentă din SUA, pentru a pregăti procesul de listare la bursă. Decizia vine după un an dificil pentru companie şi industria de turism la nivel mondial.

În mai, Airbnb concedia aproximativ 1.900 de angajaţi, 25% din forţa de muncă. Capitalizarea platformei ajunge în prezent la 18 miliarde de dolari, jumătate din valorarea de piaţă înregistrată în 2017.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO