Business Internaţional

Airbnb ţinteşte o evaluare de 42 de miliarde de dolari pe Nasdaq, indicele marilor companii tech

Airbnb ţinteşte o evaluare de 42 de miliarde de dolari...

Autor: Eduard Ivanovici

07.12.2020, 14:01 112

Airbnb intenţionează să demareze săptămâna acesta procedurile de listare la bursă, preţul unei acţiuni urmând să fie cuprins între 56 şi 60 de dolari, conform Business Insider.

Anterior, compania plănuia ca preţul unei acţiuni să fie cuprins între 44 şi 50 de dolari, ceea ce indică acum o creştere de circa 23%.

Numărul total al acţiunilor va ajunge la pragul de 50 de milioane prin oferta publică iniţială (IPO) programată pe 10 decembrie. Dacă platforma îşi atinge obiectivul de 60 de dolari per acţiune, va atinge o capitalizate de 42 de miliarde de dolari.

Firma a declarat că va folosi simbolul bursier ”ABNB” pe Nasdaq, indice în care se găsesc nume precum Tesla, Amazon şi Netflix.

După ce era evaluată la 18 miliarde de dolari în aprilie, adică la începutul pandemiei de COVID-19, compania a reuşit să recupereze constant pierderile provocate de restricţiile de circulaţie şi oprirea temporară a traficului aerian.

În 2019, Airbnb a raportat pierderi nete de 674 de milioane de dolari pe venituri de 4,81 miliarde de dolari. Anul acesta, compania a atras finanţări de peste 2 miliarde de dolari pentru a-şi susţine investiţiile, anunţând spre sfârşitul lunii mai că va concedia un sfert din totalul forţei de muncă – 1.900 de angajaţi.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO