Business Internaţional

Ajutor pentru Ucraina: Elveţia oferă 100 de milioane de dolari pentru a ajuta ţara să facă pregătiri de iarnă

Ajutor pentru Ucraina: Elveţia oferă 100 de milioane de...

Autor: Petru Mazilu

03.11.2022, 14:53 51

Guvernul elveţian a aprobat un ajutor de 100 de milioane de dolari pentru Ucraina. Banii vor fi folosiţi pentru pregătirile de iarnă.

Consiliul federal elveţian a anunţat că a „adoptat un plan de acţiune pentru a atenua impactul iernii viitoare asupra populaţiei din Ucraina". Guvernul elveţian a mai comunicat că fondurile vor fi utilizate în special pentru furnizarea de apă potabilă şi reabilitarea infrastructurii energetice, potrivit CNN.

Aproximativ 18 milioane de persoane din Ucraina, aproximativ 40% din populaţie, depind deja de ajutor de când Rusia a invadat Ucraina în februarie, se arată în comunicat, adăugând că „odată cu venirea iernii, acest număr ameninţă să crească la 24 de milioane în condiţiile în care aproximativ o treime din infrastructura energetică a Ucrainei a fost avariată''.

Preşedintele Elveţiei, Ignazio Cassis, şi omologul său ucrainean, Volodimir Zelenski, s-au întâlnit luna trecută la Kiev şi au discutat despre cea mai bună modalitate de a oferi ajutor celor afectaţi de război, odată cu apropierea iernii.

„Situaţia umanitară a populaţiei afectate de război din Ucraina a devenit şi mai precară în ultimele săptămâni din cauza atacurilor ţintite asupra infrastructurii energetice şi a sistemelor de aprovizionare de bază'', scrie în comunicat.

Elveţia solicită comunităţii internaţionale să intervină cu ajutoare suplimentare pentru a ajuta la ceea ce numeşte o situaţie urgentă în Ucraina.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO