Business Internaţional

Ajutor pentru Ucraina: Franţa a livrat ţării lansatoare de rachetă

Ajutor pentru Ucraina: Franţa a livrat ţării...

Autor: Mihai Draghici

14.10.2022, 14:40 124

Franţa a furnizat Ucrainei sisteme unitare de lansatoare de rachete sol-sol, au afirmat vineri, sub protecţia anonimatului, oficiali guvernamentali de la Paris citaţi de cotidianul Le Monde.

Conform surselor citate, cel mai probabil au fost livrate Ucrainei trei sisteme unitare de lansatoare de rachete (LRU), care au raza de acţiune de 70 de kilometri.

Lansatoarele de rachete unitare sunt asemănătoare cu sistemele de artilerie multiple de tip M142 HIMARS fabricate în Statele Unite.

Preşedintele Franţei, Emmanuel Macron, a afirmat, joi, că oferă Ucrainei doar armament defensiv pentru a face faţă confruntărilor militare strict pe teritoriul ucrainean, subliniind că nu vrea război mondial cu Rusia. "Ajutăm Ucraina să opună rezistenţă pe teritoriul său, nu să atace vreodată Rusia. Vladimir Putin trebuie să oprească acest război şi să respecte integritatea teritorială a Ucrainei. Nu vrem un război mondial", a afirmat Emmanuel Macron, joi, într-un mesaj postat pe Twitter.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO