Business Internaţional

Ajutor pentru Ucraina: SUA şi naţiuni aliate analizează posibilitatea de a instrui piloţi militari ucraineni

Ajutor pentru Ucraina: SUA şi naţiuni aliate...

Autor: Mihai Draghici

20.07.2022, 14:51 36

Statele Unite şi naţiunile aliate încep să examineze posibilitatea instruirii piloţilor militari ucraineni în cadrul unui efort pe termen lung de a ajuta Ucraina să îşi reconstituie forţele aeriene, informează agenţia Reuters.

"Se doreşte configurarea unui plan pe termen lung despre construirea unei forţe aeriene care să corespundă necesităţilor viitorului", a afirmat generalul Charles Brown, şeful Statului Major al Forţelor Aeriene din SUA, într-un discurs rosit la Forumul de securitate Aspen, în statul Colorado.

Afirmaţiile generalului american intervin la o zi după ce membri ai Camerei Reprezentanţilor au propus un proiect prin care să fie alocate fonduri de 100 de milioane de dolari pentru instruirea piloţilor militari ucraineni.

Generalul Brown nu a făcut niciun comentariu pe tema proiectului de lege, dar a subliniat că instruirea militarilor ucraineni este o problemă complexă, care necesită plecarea piloţilor din Ucraina pentru a se antrena în Statele Unite între două şi patru luni.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO