Business Internaţional

Al doilea val de infecţii cu coronavirus, improbabil în Danemarca – una dintre primele ţări care au impus restricţiile de circulaţie

Al doilea val de infecţii cu coronavirus, improbabil în...

Autor: Eduard Ivanovici

17.05.2020, 08:54 554

Numărul cazurilor cu coronavirus a crescut în Germania pe măsură ce restricţiile de circulaţie au fost ridicate, stârnind frici în legătură cu un al doilea val de infecţii odată ce ţările încep să relaxeze măsurile de distanţare socială, scrie BBC.

Danemarca a fost una dintre primele ţări europene care au adoptat măsurile impuse de starea de carantină şi a fost una dintre primele state care au renunţat la restricţii. Elevii din şcoala primară s-au reîntors la şcoală de pe 15 aprilie, saloanele de coafură fiind deschise a doua zi.

Acum, ţara a început să redeschidă restaurantele şi mall-urile şi a aplicat măsuri de identificare şi monitorizare a celor infectaţi.

Epidemiologul-şef Kare Molbak a declarat că rata de infecţii va rămâne mică după ridicarea restricţiilor şi nu crede că ţara va întâmpina un al doilea val de infecţii.

„Nicio ţară nu a fost lovită momentan de al doilea val. Unele ţări au avut ritmuri de infecţie care au urcat şi au coborât în mod constant. Dar nu informaţiile pe care le deţinem până în prezent, este total improbabil să vedem un al doilea val”, a spus Molbak.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO