Business Internaţional

Alan Shearer se autopropune pentru funcţia de selecţioner al naţionalei Angliei

Alan Shearer se autopropune pentru funcţia de...

Autor: Andrei Pal

28.06.2016, 13:39 129

„Am vorbit cu cei de la Federaţie în urmă cu patru sau cinci ani şi le-am spus că îmi doresc să fiu selecţioner, dar ei s-au uitat la mine şi mi-au răspuns: «Nu, nu ai experienţa necesară». Voi vorbi şi acum cu cei de acolo, cu siguranţă. Îmi voi oferi serviciile, chiar dacă selecţionerul echipei U21, Gareth Southgate va obţine acest post”, a spus Alan Shearer.

Alan Shearer este unul dintre cei mai prolifici atacanţi ai tuturor timpurilor. A marcat în total 422 goluri atât pentru echipele de club, cât şi pentru echipa naţională. Shearer şi-a anunţat retragerea din fotbalul internaţional după eliminarea Angliei la Euro 2000, după un meci pierdut în faţa României, scor 2-3, dar a continuat să joace pentru Newcastle United până în 2006, când s-a retras definitiv din fotbal.

La trei ani de la retragere, Alan Shearer a revenit în fotbal, ca antrenor la Newcastle United, aceasta fiind singura sa experienţă pe banca tehnică, încheiată însă după ce Newcastle a câştigat un singur meci în 8 etape.

Foto: skysports.com

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO