Business Internaţional

Alarmă de pestă porcină africană în centrul Italiei. Picnicuri interzise în nordul Romei

Alarmă de pestă porcină africană în centrul Italiei....

Autor: Andreea Tobias

08.05.2022, 20:12 27

Picnicurile au fost interzise în nordul Romei, în condiţiile în care autorităţile sanitare încearcă să limiteze populaţia de mistreţi. După invazia mistreţilor, a fost detectat primul caz de pestă porcină africană în centrul Italiei.

Pe lângă picnicurile interzise, pubelele au fost îngrădite într-o mare parte a nordului Romei. De asemenea, a fost interzisă hrănirea sau apropierea de animale, în timp ce persoanelor care au fost pe câmpuri sau prin rezervaţiile naturale din zonele afectate li s-a cerut să îşi dezinfecteze pantofii, notează The Guardian.

Pesta porcină africană, mortală pentru porci şi mistreţi, dar inofensivă pentru oameni, a fost detectată joi la un mistreţ mort în rezervaţia naturală Insugherata. Este pentru prima dată când se anunţă un caz în centrul Italiei, după ce boala a fost descoperită în ianuarie la mistreţi în regiunea de nord Piemont.

„Zonele roşii" din Roma, adică cele cu restricţii, se află în nordul şi nord-vestul capitalei italiene, inclusiv o zonă din apropierea Vaticanului.

Aproximativ 23.000 de mistreţi trăiesc în Roma şi în împrejurimi, potrivit estimărilor asociaţiei fermierilor Coldiretti. Animalele sunt adesea văzute în parcuri, plimbându-se sau căutând hrană în tomberoanele de gunoi pline, mai ales în cartierele din nordul oraşului.

Săptămâna trecută, o femeie a fost rănită după ce a fost trântită la pământ de un mistreţ, când scotea gunoiul.

Andrea Costa, subsecretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat că guvernul discută un „plan de sacrificare" pentru a reduce populaţia de mistreţi.

„Respect sensibilitatea activiştilor pentru drepturile animalelor şi a ecologiştilor, dar ne confruntăm cu o situaţie de urgenţă şi aceasta trebuie abordată cu măsuri de urgenţă", a declarat acesta pentru Rai.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO