Business Internaţional

Alarmă la cel mai înalt nivel: Speranţa de viaţă în America scade. Nivelul sinuciderilor este cel mai ridicat din ultimul deceniu, pneumonia, diabetul şi drogurile fac ravagii

Alarmă la cel mai înalt nivel: Speranţa de viaţă în...

Autor: Alex Ciutacu

09.12.2018, 20:00 766

Speranţa de viaţă în rândul americanilor a continuat să scadă anul trecut, în ciuda încercărilor autorităţilor de a domoli această statistică, potrivit Wall Street Journal.

Centrul pentru Controlul şi Prevenţia Bolilor a lansat săptămâna aceasta un raport prin care demonstrează că speranţa de viaţă în rândul americanilor a scăzut cu o zecime de an, la 78,6 ani.

Aceasta este cea mai dramatică scădere a speranţei de viaţă în rândul americanilor, iar impactul cel mai mare îl are în acest moment criza opioidelor care sfâşie străzile Americii.

De data aceasta, pneumonia şi diabetul sunt factori care au început să conteze din ce în ce mai mult în rândul cauzelor pentru care a scăzut speranţa de viaţă.

Mai mult, nivelul sinuciderilor este la cel mai indicat nivel din ultimul deceniu, iar specialiştii arată spre stresul cotidian şi spre criza opioidelor pentru a motiva această evoluţie.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO