Business Internaţional

Alegeri Rusia: MAE nu recunoaşte scrutinul din Crimeea şi regretă organizarea celui din Transnistria

Alegeri Rusia: MAE nu recunoaşte scrutinul din Crimeea...

Autor: Petru Mazilu

19.09.2021, 20:21 64

Ministerul Afacerilor Externe a anunţat că nu recunoaşte scrutinul organizat de Rusia în Crimeea deoarece România nu a acceptat anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea. De asemenea, MAE nu este de acord cu organizarea alegerile pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse din Transnistria.

Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor organizate în Crimeea pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse şi regretă organizarea scrutinului în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, anunţă MAE.

„Ministerul Afacerilor Externe nu recunoaşte legitimitatea alegerilor pentru Duma de Stat a Federaţiei Ruse organizate în Crimeea, la 19 septembrie 2021. Ministerul Afacerilor Externe reafirmă sprijinul pentru suveranitatea şi integritatea teritorială a Ucrainei şi reaminteşte că România nu recunoaşte anexarea ilegală a Republicii Autonome Crimeea şi a oraşului Sevastopol de către Federaţia Rusă. De asemenea, MAE notează cu regret că Federaţia Rusă a deschis secţii de votare în regiunea transnistreană a Republicii Moldova, în pofida poziţiei clare, contrare, a autorităţilor constituţionale de la Chişinău, fapt ce contravine suveranităţii şi integrităţii teritoriale a Republicii Moldova”, scrie în comunicatul de presă al MAE.

Alegerile parlamentare din Rusia au început vineri şi se încheie duminică.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO