Business Internaţional

Alegerile din Germania: Merkel va fi nevoită să facă o coaliţie cu social-democraţii, ceea ce i-ar avantaja pe muncitorii străini

AFP/Mediafax Foto

AFP/Mediafax Foto

Autor: Bogdan Cojocaru

23.09.2013, 21:41 566

Alegerile din Germania au adus o victorie istorică Angelei Merkel (foto stânga) în cursa pentru al treilea mandat de cancelar, dar nu şi şansa de a-şi forma un guvern împreună cu aliaţii ei tradiţionali.

Cum analiştii şi chiar Merkel au indicat că este foarte probabilă o „mare coaliţie“ a creştin-democraţilor aflaţi acum la guvernare şi rivalii social-democraţi, Germania ar trebui să se pregătească de o luptă la cuţite în care liderul social-democrat Peer Steinbrück (foto dr.) va încerca să-şi impună promisiunile de campanie.

Acestea interesează pe oricine lucrează în Germania, incluzând un salariu minim la nivel naţional de 8,5 euro pe oră, noi reglementări privind munca temporară şi retragerea subvenţiilor pentru familiile care aleg să nu-şi plaseze copiii în centrele de îngrijire garantate de guvern.

Social-democraţii vor, de asemenea, să limiteze chiriile, să majoreze taxele impuse bogaţilor şi să introducă sistemul cetăţeniei. În ceea ce priveşte pieţele, banca franceză Société Générale scrie că „rezultatul alegerilor va avea pe termen mediu implicaţii masive“.

Acest articol a apărut în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 24.09.2013

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO